Mitä NLP on?
Neuro Linguistic Programming - Neurolingvistinen ohjelmointi

Opi tuntemaan itsesi ja arvostamaan muiden erilaisuutta. NLP eli neurolingvistinen ohjelmointi (tai neurolingvistinen prosessointi) on 1970 -luvulla kehitetty taitoteoria, joka elää ja kehittyy jatkuvasti edelleen.
NLP menetelmiä on valtavasti, pelkästään NLP Practitioner
-peruskoulutuksessa käydään läpi kymmeniä harjoitteita. NLP on muutakin, kuin menetelmiä, niiden taustalle on hyvä ymmärtää laajemmin NLP:n perusoletuksia esimerkiksi jokaisen yksilöllisestä maailmankuvasta.
NLP antaa huikeita keinoja tiedostaa omaa automaattista ajattelua, havaita ja muovata rajoittavia uskomuksia sekä ymmärtää toisten ihmisten maailmankuvaa ja huomata erot oman ja toisten näkökulmien välillä. Tämä erilaisuuden huomaaminen ja arvostaminen on olennaista vuorovaikutus- ja kohtaamistaitojen kehittämisessä.
NLP antaa myös keinoja hiljaisen tiedon ja osaamisen jakamisen parissa. Hiljainen tieto, ja sen mallittaminen on edelleen se tekeminen, johon NLP:n jatkuva kehittyminen pohjautuu. NLP kiinnittää huomiota siihen, mikä toimii, ja sen menetelmien avulla voidaan luoda osaajan toimivasta ajattelusta malli, joka mahdollistaa osaamisen jakamisen muillekin.
Voit lukea lisää ajatuksiani LinkedIn-artikkeleista: NLP:tä ja kieliopintoja ja Kenelle NLP on tarkoitettu.
NLP työelämässä
Ihmisten kanssa työtään tekevät, esim. esihenkilöt ja johtajat, opettajat, myyjät, erilaiset ohjaajat, hoitajat jne. voivat suuresti hyötyä NLP:n vuorovaikutusosaamisesta ja erilaisten ihmisten kohtaamisiin saatavista keinoista. NLP antaa myös keinoja yksilön omien ajattelu- ja toimintamallien kehittämiseen entistä toimivammiksi.
NLP:ssä käsitellään ihmisen kohtaamista vuorovaikutuskontaktin syventämisen tasolla. Miten esimerkiksi ennakkoajatukset ja -odotukset tai vuorovaikuttajan omat rajoittavat uskomukset voivat vaikuttaa vuorovaikutustilanteessa. Ja miten oman ajattelun muuttamisella on vaikutus vuorovaikutussuhteeseen.
Omiin toimintamalleihin syntyy näkymää, kun henkilö alkaa tiedostaa omaa hiljaista osaamistaan. Muuttuvassa työelämässä tarvitaan metataitoja, kuten taitoa johtaa, olla luova tai järjestelmällinen, vuorovaikutustaitoa tai taitoa ajatella optimistisesti tai saada asioita aikaan. NLP:ssä on myös keinoja muuttaa näkökulmaa. Tästä on paljon hyötyä tehokkaampien ratkaisujen löytämisessä.
Työhön liittyy myös uskomuksia ja ajattelumalleja, jotka voivat esim. altistaa työuupumiselle tai ehkäistä sitä. Tämäkin on esimerkki hiljaisesta, tiedostamattomasta osaamisesta. Miten osaat tehdä työtäsi kestävällä tavalla ja pitää neutraalin jämäkästi kiinni omista rajoista. Jos pitkä NLP koulutus ei ole nyt mielessäsi, voit tutustua yksittäisiin valmennuspäiviin Ehkäise uupumus -teemasta.
Seuraavat NLP -koulutukset

Koulutan NLP:n perus- ja jatkotutkintoa Turussa. Koulutukset ovat NLP:n pitkiä koulutuksia, ja kestävät 16 lähipäivää.
Koulutuspäivät ovat viikonloppuisin ja 2-3 päivää kerrallaan, joten voit hyvin osallistua kauempaakin, ja tehdä koulutusviikonlopuista itsellesi pikkulomia omien ajatteluntaitojen ja hyvinvointisi äärelle.
Koulutuksiini on kuljettu mm. Seinäjoelta, Vaasasta, Kuopiosta, Salosta, Helsingistä ja muualta pääkaupunkiseudulta.
Peruskurssi NLP Practitioner
Jatkokurssi NLP Master Practitioner
Hyödynnän NLP:tä myös yhden päivän mittaisissa Ehkäise uupumus -päivissä sekä avoimissa coachingryhmissä.